Lohärads IF Röd

Referat: IK Sirius FK U12 - Lohärads IF Röd

Regn regn regn och åter regn, och bara +4 grader, inte kul...och det borde vara varmare med tanke på att det är 2 juni. Men grabbarna måste ha "kläder efter väder", och inte "kläder efter datum". Här måste ni föräldrar hjälpa killarna!!!!

Innan match pratade vi om en del nyheter, när det gäller inkast, agerande hos mittbackar, agerande hos centrala mittfältare. Det kändes som att killarna vara jätte laddad, en bra och skön känsla.

Idag stod duktiga Sirius P00 för motstånd, och de är jätte duktiga det vet vi sedan tidigare. Som 00 lag är de bäst i Uppland, och står sig mycket bra även mot lagen från Stockholm. Det var Sirius som var det bättre laget första 10-15 minuterna, vi var inte riktigt med. Vi hade inget anfall som löpte, det var en lugn början för deras backlinje. Men efter att vi bytte in firman Bove/Saraceno på topp, då blev det fart. Detta var en mycket bra injektion för oss. Nu blev det löpningar på allt, och vi började flytta spelet från vår planhalva till deras planhalva.

1-0 till oss gjorde Jocke på skott, strax utanför straffområdet. Passningen kom från Johan. Äntligen skjuter du Jocke, skjut oftare!!! Vi såg att kontringsvariant på hörna fungerade, våra inkast fungerade fler gånger än en gång. Det kändes som att vi var på gång att ta över. Tyvärr såg man att många frös, som sagt "kläder efter väder".

2-0 gjorde Max S efter en underbar passning av GH i djupet. Här såg man att fysiken vann över en rädd kille!! Deras målvakt tvekade i utrusningen när vår 179,5 cm långa Max S kom med full fart, han räddade visserligen, men Max S tog returen och satte den. Underbar inställning och vilja hos Max S.

Efter målet hade Max S och Lang många fina väggspel på höger kanten, det var inte bara en gång utan flera gånger. Vi tog över mer och mer. Trots att Sirius i omgångar spelade mycket bra så skapade dom inget.

3-0 gjorde Max S igen, nu var det Anton som passade. Kul att se hur Max S kollar vart målvakten är innan han rullar den i ena hörnet. Max S gjorde en mycket bra match och var ständigt ett orosmoment för Sirius backlinje. På slutet av matchen var det inte många motståndare som gick in i dueller med Max S.

Nu tog Sirius timeout, med ca 5-6 minuter kvar av halvleken. Det kändes logiskt att dom gjorde det. Tyvärr blev dom det bättre laget efter det och var mera på hugget sista minuterna innan den duktiga domaren blåste av för halvlek.

Båda lagen gick in i omklädningsrummet i halvtid, många kalla händer. Vi kom ut när domaren sade att vi skulle vara där på plan, men Sirius tog ytterliggare 5-6 minuter vlla inomhus. Undra om detta skulle spela någon roll för matchen eller inte!?

Sirius var det bättre laget i början av andra halvlek, varför tar vi inte tag i takt pinnen? Sirius skapade chanser men utan att göra mål. Vi tog timeout i den 17:e minuten av 2:a halvlek och då sade Coach Janne bara: "Jag ska inte skälla på er. Vi skall vara glada att Sirius inte gjort några mål på oss. Ta ert ansvar för matchen."

Någon minut efter timeouten gör vi 4-0, coachmål?! Detta var en delikatess av Max S!! Max S får bollen från höger kanten i höjd med halvcirkeln utanför straffområdet, och hör hur Langen skriker (som kommer löpande från sin vänster ytter mittfältare plats). Max S lyckas med någon drag/klack/pass till Lang mellan deras mitt- och ytterback. Lang avslutar iskallt. Vad skönt att laget tog sitt ansvar och höjde sig.

När det var ca 8 minuter kvar, drog vi på oss en helt onödig indirekt frispark i vårt straffområde. Det var inte bra. Här gör vi fel i muren/målvakt, detta måste vi ta upp och träna på. Men hur som helst så sätter Siruis sin frispark snyggt. Nu stod det 4-1. Men vi hade matchen och vi skulle bara vinna.

SLUT

Två spelare skall nämnas idag. Först Max S, vilken bra dag för honom, jätte kul. Och sen Jocke, som idag förutom att vara kung på mittfältet, även tog för sig mera i närkamperna. Det var inte många närkamper du förlorade idag, och vilket skott!!!

Jätte skönt med seger mot detta duktiga lag. Siffrorna speglar nog inte spelet, det var jämnare än vad siffrorna visade, men det lag som gör mest mål vinner. Fotboll är inte svårare än så :)

Stort TACK FÖR KAFFET som våra underbara föräldrar gav oss coacher i början av 2:a halvlek. Det skall tilläggas att det inte fanns någon kiosk där, utan de åkte iväg och fixade detta, TACK. Men varför har man ingen kiosk där!?